1ste wedstrijd van 2013 is geroeid!

Op zaterdag 6 april reisde het 6 koppige mannen wedstrijdteam af naar Weesp om hun eerste wedstrijd van 2013 te roeien.

We hadden er mooi weer bij, en mochten als eerste sloep de kom van Weesp uit roeien. Het eerste stuk hadden we de wind in de rug en kwamen de achterliggende sloepen niet erg snel dichterbij  en dat terwijl wij de enige sloep met 6 man waren. Onder de brug door op naar het te ronden eilandje en weer terug. Daarna kwam de eerste sloep ons achter op en haalde ons maar traag in, net voor de brug werd het nog even spannend, maar de boot met 10 roeiers ging ons voorbij. Toen kregen we wind tegen en dat stukje moesten we even door bikkelen. De achterliggende sloepen kwamen iets dichterbij en we werden net 2 km voor de finish door nog een paar snelle sloepen ingehaald de rest konden we goed voor blijven. Na 11,1 km finishten we met de Oksewiel 1, na 1 uur en 18 minuten. We zijn 30ste van de 58 sloepen geworden, we kunnen dit als een goede traing zien en met 6 man en amper training tot nu toe, mogen we best tevreden zijn.

 

Op naar volgend weekend dan roeien zowel de dames als de heren de wedstrijd in Harlingen van +/- 15 km, alvast veel succes en zet hem op!